Vapaaehtoiseksi perhekahvilaohjaajaksi

© Päivi Karjalainen

Perhekahvila on lasten ja aikuisten yhteinen kohtaamispaikka, jossa vanhemmat voivat tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin aikuisiin samalla kun lapset saavat leikkiseuraa ikätovereistaan.

Perhekahviloiden toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, perhekahvilan ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Ohjaaja on mukana toiminnan suunnittelussa ja huolehtii käytännön asioista, kuten ovien avaamisesta, aamu- tai välipalan tarjoamisesta, toivottaa kävijät lämpimästi tervetulleeksi ja ylläpitää positiivista ilmapiiriä. 

Perhekahvilan ohjelma rakentuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden perusteella. Rennon yhdessäolon, leikkien ja jutustelun lisäksi perhekahvilassa voi järjestää esimerkiksi kirpputorin, lastenvaatekutsut, asiantuntijatietoiskuja eri teemoista, valokuvausta tai vaikkapa vauvahierontahetken.


Sinustako perhekahvilaohjaaja?

Etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan perhekahvilatoimintaan! 
Et tarvitse aiempaa ohjaajakokemusta, MLL perehdyttää sinut ohjaajana toimimiseen ja tarjoaa tukea sekä  ohjausta toiminnan aikana. Vapaaehtoisena ohjaajana voi aloittaa milloin tahansa. Voit ottaa myös lapsesi mukaan perhekahvilaan!

Jos et halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan pidemmäksi aikaa, voit tulla vapaaehtoiseksi myös kertaluontoisesti! Uudet ideat yhdessä tekemiseen ja apu järjestelyissä on aina tervetullutta! Kiinnostuksesi mukaan voit esim. ohjata laulu-, loru tai leikkihetken tai toimia asiantuntijana ja keskustelun virittäjänä eri aiheisiin ja teemoihin liittyen. 

Kysy lisää tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi;

p. 0400 875 766 tai henna.karhu@mll.fi